Over DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Wij doen dit vanuit de gedachte dat klimaatverandering sneller dan gedacht gaat en dat de urgentie tot het verduurzamen elke dag groter wordt.

Sneller en grondiger

De gebouwde omgeving is goed voor bijna 40% energieverbruik en bijna een derde van de CO2-emissies in Nederland. Er ligt een grote verantwoordelijkheid voor de sector om gebouwen en gebieden in Nederland sneller en grondiger te verduurzamen dan momenteel het geval is

Centrale thema’s

Aan de hand van vier centrale thema’s ontwikkelen we impactvolle programma’s op het gebied van:

  • CO2-reductie (Paris Proof)
  • Circulariteit
  • Gezondheid
  • Klimaatadaptatie.

Partners

De stichting met ANBI-status is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en is onderdeel van de World Green Building Council. Samen met onze bijna 350 DGBC partners vormen we de grootste en meest brede beweging voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Deze koplopers voelen de urgentie om in actie te komen en stellen niet uit maar nemen nu de verantwoordelijkheid. Zij nemen leiderschap in deze transitie.

Samenwerking

DGBC brengt organisaties met elkaar in contact en stimuleert samenwerking. Via het kennisplatform worden kennis en innovaties van en met partners gedeeld. 

Meten, weten, doen

DGBC organiseert daarnaast opleidingen en evenementen over actuele duurzaamheidsthema’s. En we ontwikkelen en beheren BREEAM-NL, het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten.

Jaarplan en -verslagen

DGBC publiceert op deze speciale pagina het jaarplan van de eigen organisatie en de jaarverslagen van de afgelopen jaren. 

DGBC als onderdeel van WGBC

Dutch Green Building Council (DGBC) is Established Member van de World Green Building Council (WorldGBC). De WorldGBC verenigt alle councils ter wereld. Al bijna 100 landen hebben een council die streeft naar de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Samenwerking met BRE

Het BREEAM duurzaamheidskeurmerk is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council volgt deze standaard in de ontwikkeling van de Nederlandse BREEAM keurmerken: BREEAM-NL. Alle nieuwe BREEAM-NL keurmerken en veranderingen op bestaande keurmerken worden eerst voorgelegd aan de BRE voordat deze worden geïntroduceerd of doorgevoerd.

Laatste nieuws

DGBW: logistiek wordt over het hoofd gezien in wetgeving en Klimaatakkoord

DGBW: logistiek wordt over het hoofd gezien in wetgeving en Klimaatakkoord

DGBW: de natuurinclusieve stad, hoe doe je dat?

DGBW: de natuurinclusieve stad, hoe doe je dat?

DGBW: Circular@Scale - ondernemerschap als versneller

DGBW: Circular@Scale - ondernemerschap als versneller